הפסיכולוגיה של האושר - מהדורה שנייה - שינויים בין מהדורה ראשונה ושנייה
במהדורה השנייה ישנה התייחסות נרחבת לשיטת CBT – שנחשבת כיום לאחת משיטות הטיפול המובילות והמוכרות הן בעולם הטיפול והן בציבור הרחב – בנוגע להתמודדות עם דאגות ומחשבות שליליות, הן על פי הגל השני והן על פי הגל השלישי. לכן יש שינויים מהותיים בחלק השני של הספר (עולם המחשבות), ובפרט בפרקים 9, 10 ו-17. בפרק 9 שונה נושא הפרק ל: מדוע כדאי לשים סימן שאלה אחרי מחשבה? (מבוסס כאמור על שיטת CBT).
בנוסף, התווספו חלקים ופסקאות בספר במקומות רלוונטיים, להלן החלקים המרכזיים שנוספו:
- האם אושר הוא מטרה טיפולית? (על פי שיטת CBT / בפרק 2).
- כיצד למצוא משמעות לסבל? (על פי ויקטור פרנקל / בפרק 8).
- בפרק 4 נוספה התייחסות לשאלה האם ומתי אפשר לסמוך על תבונת הלב והרגשות? (בהקשר לתיאוריית איתותי הפעולה).
- בפרק 8 ישנה הרחבה על הכלים לוויסות רגשות בהקשר להתמודדות באמצעות מחשבות, כולל התייחסויות על פי גישת הגל השני של CBT. בהקשר להתמודדות עם רגשות לא נעימים באמצעות קבלה נוספה התייחסות על פי שיטות הגל השלישי של CBT.
- בפרק 8 התווספו פסקאות בסעיף המסכם: גמישות בדרכי ויסות רגשות ויעילות הדרכים.
- בפרק 10 נוספה התייחסות נרחבת למושג החשוב שנדון בשיטת DBT "סבילות למצוקה" שעוסק ביכולת לשאת מחשבות שליליות ורגשות לא נעימים מבלי לנסות לפתור אותם.
- בפרק 8 ובסוף פרק 25 נוספו התייחסויות בנושא זוגיות/יחסים בינאישיים בנוגע לשאלה כיצד אפשר לצאת ממעגל של שליליות ומריחוק רגשי (בהקשר לנושא של "ניסיון תיקון").
- בפרק 12 נוספה התייחסות לגבי האופן שבו ניתן להתמודד עם אמונה מכשילה או עם פרשנות שלילית על פי הגל השני של CBT (הגישה הקוגניטיבית) בתוספת טבלה עם דוגמאות.
- בפרק 13 נוספה התייחסות להבחנה בין "מחשבה מבוססת עובדה" לבין "מחשבה מבוססת פרשנות".
- בנוסף, לאורך כל הספר נעשו עדכונים בהתאם לידע הפסיכולוגי העכשווי.