ניקוי רעלים: כיצד לסלק כימיקלים רעילים מהגוף?

מזונות מומלצים לפינוי רעלים

מתוך הספר "חיים ללא רעלים"

אמנם אתם יכולים להיפטר מכימיקלים רעילים על-ידי העברתם דרך איברי הטיהור של גופכם, אבל יש גם שיטות ישירות יותר להוצאתם ממנו. מערכת הטיהור שלכם מסלקת תחילה את הכימיקלים הרעילים האחרונים שנכנסו לתוך גופכם. רק אחרי שאלה מופרשים, היא מתחילה לעבוד על כימיקלים שאוחסנו לפני כן בגוף שלכם. אם תמשיכו להוסיף לו כימיקלים חדשים על-ידי חשיפה יומיומית, הוא לעולם לא יצליח לסלק מתוכו את אלה שאוחסנו בו.

השיטות הבאות יעזרו לכם גם אם לא תעשו דבר נוסף, אבל את התוצאות הטובות ביותר תשיגו אם תפחיתו את החשיפה שלכם לרעלים, תתמכו במערכת הטיהור ותחזקו גם את איברי הטיהור שלכם. ניתן היום להשיג מוצרים רבים שטוענים שהם "מסלקים רעלים". להלן כמה שיטות להוצאת כימיקלים רעילים מגופכם שנבדקו ואומתו, שיעזרו בהקלת העומס הרעיל שלו (רק אחזור שוב ואומר: מאחר שלגופכם הפרטי צרכים משל עצמו, ייתכן שתצטרכו לנסות שיטות ומוצרים שונים לטיהור מרעלים על מנת למצוא את אלה שמתאימים לכם).

מזונות לטיהור מרעלים

שום, עלי כוסברה וכלורלה (אצת מים מתוקים) ידועים כמזונות שמטהרים מגוון של רעלים שמשפיעים על מערכת העצבים. אלה כוללים מתכות כבדות, חומרים רעילים שמיוצרים על-ידי אורגניזמים חיים, רעלים תעשייתיים מעשה-ידי-אדם [כולל דיוקסין פטאלטים פורמלדהיד, קוטלי חרקים, PCBs, ביפנילים עתירי-כלור ועוד, חומרים משמרים וצבעי מאכל למזון, פלואוריד, פרבנים, חומרים משמרים למוצרי טיפוח ועוד. אנשי מקצוע מסוימים נוהגים להשתמש בכמויות גדולות של מזונות אלה כדי לסלק במהירות רעלים כשהם מבצעים טיהור בפיקוח. אתם לעומתם יכולים לצרוך את שלושת המאכלים הבאים בתזונה הרגילה שלכם, כדי להפיק תועלת מעודנת מתכונות הטיהור המיוחדות שלהם.

שום

השום מכיל מספר רב של מרכיבי גופרית, שמחמצנים כספית, קדמיום ועופרת והופכים מתכות אלה למסיסות במים. דבר זה מקל על גופכם להפריש אותן. בשום יש תועלות רבות נוספות. הוא משפר את יכולתם של תאי הדם הלבנים שלכם להילחם נגד זיהום חיידקי, מחזק את תאי המערכת החיסונית שלכם, מוריד את לחץ הדם ואת רמת הכולסטרול, שולט ברדיקלים חופשיים.             

כדי לדרבן ולחזק את תכונות המרפא של השום, יש לפרוס את השיניים השלמות שלו, לקצץ, למעוך או לגרר אותן, ללעוס אותן כשהן טריות או לבשל אותן.                                                                             

אני אוהבת להשתמש בצד האחורי של מזלג כדי למעוך שן שום טרייה עם מעט מלח הימלאיה או מלח-ים למעין משחה, בתחתית קערת הסלט שלי, שעשויה מעץ, לפני שאני מכינה את הסלט. אחר כך אני מוסיפה שמן זית ומרכיבי רוטב אחרים, ומערבבת את הכול ישירות בתוך הקערה. כך אני מרככת את חדות טעמו של השום ומקִלה את אכילתו כשהוא טרי.

אני גם אוהבת שום קלוי, שקל מאוד להכינו:

שום קלוי

חממו את התנור מראש ל-205 מ"צ.

הסירו את הקליפה החיצונית של ראשי שום, אבל השאירו את קליפתן של שיני השום הבודדות.

חתכו בסכין את הקצה העליון של ראשי השום, כך שתחשפו מעט מכל אחת מהשיניים הבודדות (הסירו חלקיקי שום מהקליפה הדקיקה ושמרו למתכון אחר). הניחו את ראשי השום בתבנית אפייה.

התיזו עליהם מעט שמן זית.

אפו במשך 35-30 דקות או עד שהשיניים יהיו רכות כשתלחצו עליהן.

השתמשו במזלג קטן או באצבעותיכם, כדי להוציא או ללחוץ את שיני השום הקלויות מתוך הקליפה שלהן.

שום קלוי מוסיף טעם עשיר לכל תבשיל.

 

כוסברה (פטרוזיליה סינית) Cilantro

ידוע שהכוסברה מתקשרת לכספית, קדמיות, עופרת, אלומיניום ומתכות כבדות אחרות, וכך מקִלה על גופכם להפריש מתכות רעילות אלה דרך הכליות שלכם. סילוקן מתוכו מפחית את העומס הכולל על הגוף ומאפשר לאיברי הטיהור שלכם לסלק כימיקלים אחרים שחודרים לתוכו. בית חולים ביפן, שמנוהל על-ידי ד"ר אומורה, ביצע מחקר על הרעלת מתכות כבדות, בהשתתפות מאה חולים. יום אחד, ללא כל סיבה גלויה לעין, התחילו החולים להפריש מתכות כבדות בשתן שלהם. הרופאים חיפשו אחר הגורם לתופעה זו. התברר שהיה שם טבח חדש, שהגיש מרק לפני כל הארוחות. לכל קערת מרק הוא הוסיף "פטרוזיליה סינית", שאצלנו היא נקראת כוסברה. כל המתכות הופרשו עם הכוסברה.                                                                                                הכמות המומלצת לטיהור גופכם מרעלים, באמצעות צמח זה, היא ¼ ספל גבעולים ועלים טריים של כוסברה פעם ביום במשך שלושה שבועות, בתוספת 2-1 כפיות חמר ירוק (ניתן לרכוש בחנויות טבע) מומס במים, שלוש פעמים ביום.                       

החמר הירוק עוזר בהנעת הכוסברה העמוסה במתכות דרך המעיים שלכם.

ד"ר אומורה גילה גם שאחרי שסולקו המתכות הכבדות מגופם, סבלו החולים שלו פחות מהצטננויות ושפעת – נראה שהנגיפים והחיידקים אהבו להתרכז באיברים שזוהמו על-ידי מתכות כבדות. כמו כן, חוליו לקו פחות בהתקפי הרפס אחרי שהפרישו את המתכות הכבדות. המטבח המקסיקני והאסיאני נוהגים להשתמש בעלי כוסברה, וקל לגדלה בעציץ. כמה עלים כקישוט לא ישפיעו על מערכת הטיהור שלכם, אבל אם תוכלו לאכול כמות גדולה בקביעות, סביר שהיא תועיל לכם.

 כוסברה. יעילה בסילוק רעלים מהגוף.

מקור:Pixabay

 

כלורלה

כלורלה (Chlorella) היא תוסף תזונה מאצה כחולה-ירוקה. ידוע שאצה זו מתקשרת למתכות כבדות, כולל קדמיום, אורניום ועופרת, וכך היא מקִלה על גופכם להפריש אותן. כלורלה היא גם תוסף מעולה לצמחונים וטבעונים, שרוצים חלבונים וויטמינים מקבוצת B ממקורות שאינם מן החי. מבחינת המבנה, 60% מאצה זו הם חלבונים, והיא נחשבת "חלבון מלא" משום שהיא מכילה את כל החומצות האמיניות החיוניות שגופכם זקוק להן. כשאתם בוחרים מותג של כלורלה, חשוב שתבחרו אחד שנושא את הכיתוב "Broken Cell Wall" (דופן תאים שבורים). הכוונה היא לדופן התאים שמתקשרים עם המתכות הכבדות. אם אתם בולעים את התאים כשהם שלמים, הם אינם מתקשרים עם המתכות.

ספרים נלווים:

דלג לתוכן מרכזי